Sydbank Støtter Løjt Forsamlingshus

DSC08506
Afdelingsleder Rasmus Lyngbak Bøgen, Sydbank overrækker her den rare check til forsamlingshusets formand Niels Holck.
I Løjt står forsamlingshuset ikke tomt hen. Det bliver flittigt brugt og fungerer som et omdrejningspunkt for byens lokale, der mødes, fortæller historier og deler hverdagen med hinanden.

Løjt Forsamlings- og Kulturhus har siden 1920 huset alt fra bryllupper, kaffeborde og fødselsdage til mindehøjtideligheder, revyer og foredrag. Forsamlingshuset bliver drevet af frivillige, der sætter det lokale sammenhold højt.

– For en lille by som Løjt er fællesskab og udvikling meget vigtigt. Forsamlingshuset er et fantastisk mødested i vores moderne tid, hvor man ellers ikke støder på hinanden naturligt, siger Niels Holck, der har været formand for Løjt Forsamlings- og Kulturhus siden 2012.

Donation til frivillige kræfter
Sydbank er stolt af at kunne støtte forsamlingshuset med en donation på 12.500 kroner.

– I Sydbank vil vi være aktive i det lokalmiljø, vi er en del af. Løjt Forsamlings- og Kulturhus er et levende eksempel på, hvordan frivillige kræfter ved at arbejde sammen kan skabe et stærkt lokalt sammenhold, siger Rasmus Lyngbak Bøgen, der er afdelingsleder i Sydbank Aabenraa.

Bestyrelsen i Løjt Forsamlings- og Kulturhus har de seneste år arbejdet for at gennemrenovere huset og vil bruge donationen fra Sydbank til at skifte vindueskarmene.

Et hjælpekorps af lokale
Den store mængde af nybyggeri i Løjt fortæller, at det er en by, hvor mange gerne vil bo. Der er masser af liv, og i forsamlingshusets bestyrelse mærker man en god opbakning til lokale initiativer.

– Selvom vi kun er ni medlemmer i bestyrelsen, har vi et stærkt hjælpekorps, som vi altid kan ringe til. Så kommer de og hjælper med alt fra havearbejde til kagebagning, fortæller Niels Holck.
kunst