Program

EU’s grænser før og nu

5. oktober 2017, kl. 19:30

Henry becker Christensen
ved Henrik Becker-Christensen, dr.phil., fhv. generalkonsul i Sydslesvig.

Med udgangspunkt i det dansk-tyske grænseland bliver der i foredraget gjort rede for den dramatiske udvikling frem til vor tid.
Murens fald i 1989 ændrede Europas grænser. Hvilken betydning har statsgrænserne for os i dag – politisk og menneskeligt?

Astrid Lindgrens verden

14. november kl. 19:30

Foto Dorte Futtrup
ved Dorte Futtrup, foredragsholder og professionel fortæller

D. 14. november 2017 fylder Pippis mor 110 år. Det fejrer vi gennem Dorte Futtrups fortælling, hvor hun inddrager højdepunkter i Astrid Lindgrens forfatterskab. Dorte Futtrup er landskendt fortæller, og hendes fortælling om dagens fødselar tager udgangspunkt i spørgsmål, der rummer tilværelsens store spørgsmål. Der trækkes tråde til både filosofi, kristendom og skiftende tiders børnesyn.

Arrangementet er i et samarbejde mellem Løjt menighedsråd og Løjt Højskoleforening.

Rusland op til præsidentvalget i marts 2018

18. januar 2018, kl. 19.30

rikke helms - kopi (custom)
ved Rikke Helms, institutleder ved Det danske Kulturinstitut i Sankt Petersborg fra 2003-2013, nu rejseleder for Akademisk Rejsebureau.

Valgkampen i Rusland er så småt i gang, og spekulationerne er mange. Vinder Putin eller hans modkandidat Aleksej Navalnij? Navalnij har et godt tag i masser af unge russere over hele landet.

EU’s rolle

-hvis de europæiske lande skal overleve globalt, skal EU gøres stærkere

27. februar 2018, kl. 19.30

Schaldemode
ved Christel Schaldemose, medlem af Europaparlamentet for Socialdemokratiet.

EU er i krise! Vi ved for lidt om EU. Christel Schaldemose vil forklare os om EU’s opbygning, og hun spørger: Hvordan gør vi EU stærkere? Hvad er de vigtigste opgaver for EU de kommende år?

Hvad er vel folk i grunden?

7. marts, kl. 19.30

ove korsgaard
ved Ove Korsgaard, professor emeritus, Aarhus Universitet

Da Grundtvig i 1848 stillede spørgsmålet: Folk! Hvad er vel folk i grunden? - var der flere bud på, hvad man skulle forstå ved begrebet. Det samme gælder i dag. Er folket et biologisk racemæssigt fællesskab, som Hitler mente? Er det et etnisk kulturelt fællesskab, eller er det et politisk? Forståelsen er afgørende for et samfunds indretning.

Kurdisk aften

20. april kl. 18.30

ved Kurdisk Dansk Forening i Aabenraa Kommune

I Aabenraa kommune er der kommet flere hundrede nye borgere fra Syrien. En stor del tilhører det kurdiske mindretal. To kurdere fortæller om deres baggrund for at flygte. Der serveres kurdisk/arabisk buffet, optræden af børnedansegruppe og kurdisk sang.

Grundlovsmøde

5. juni kl. 16

stephan Kleinschmidt
Taler er Stephan Kleinschmidt, formand for Kultur og Regional Udvikling og initiativtager til ”Sønderborg med Sønderjylland-Schleswig som Europæisk Kulturhovedstad 2017”. Desuden medvirker organisten med Løjt Kirkebys Lillekor.
Der kan købes pølser, øl og vand. - Arrangeres i samarbejde med Løjt menighedsråd.
højskole